De drievoudige basiliek

 Zesmaal zicht op de de basiliek


 De drievoudige basiliek bestaat uit drie kerken: de crypte, de basiliek Onbevlekte Ontavangenis en de Rozenkransbasiliek.

 De Crypte, die in 1866 in gebruik werd genomen, bleek al spoedig te klein voor de grote stroom pelgrims die op gang kwam.

Daarom werd er overgegaan op de bouw van een grotere kerk bovenop de kapel, de Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis.

De architect was Hippolyte Durand. De kerk is in neogotische stijl gebouwd. De kerk werd toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van de Onbevlekte Ontvangenis. 

Het dogma van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria was in 1854 door paus Pius IX ingesteld, wiens medaillon boven de ingang van de kerk prijkt. De kerk werd in 1873 in gebruik genomen.

De bovenbasiliek voor de bouw van de Rozenkransbasiliek

Langs weerszijden is er een opgang naar de bovenbasiliek



Omdat de Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis ook spoedig te klein werd, werd al voor het einde van de negentiende eeuw begonnen met de bouw van de Rozenkransbasiliek, de onderste van de 3 kerken, die in 1901 in gebruik werd genomen.

De kerk is gebouwd in Romeins-Byzantijnse stijl in de vorm van een groot Grieks kruis met een oppervlakte van ongeveer 2.000 m2. In een waaier rond de apsis en de armen van de dwarsbeuk bevinden zich vijftien kapellen van elk 104 m2. Elke kapel vertegenwoordigt een scène van de geheimen van de Rozenkrans, in drie groepen van vijf, respectievelijk de blijde geheimen, de droevige geheimen en de glorierijke geheimen. 








Het centrale mozaïek toont de Moeder Gods, die beschermend haar mantel spreidt over allen die tot haar komen.





Boven prijkt de koepel met het met goud belegde kruis.